Ellen de Krachtige

Ellen heeft in de gevangenis gezeten. Zij is een alleenstaande moeder en heeft een zoontje van vier. De moeder van Ellen, die in het buitenland woont, heeft de zorg voor haar zoontje op zich genomen in de tijd dat Ellen in de gevangenis verbleef.

Na detentie heeft Ellen haar plan opgepakt: Werken en sparen van haar salaris, zodat ze haar zoontje kan laten overkomen en ze voor hem kan zorgen. Ellen heeft haar plan helemaal uitgewerkt. Het moet en zal lukken.

Zodra Ellen in haar tijdelijke woning aankwam, stonden de eerste sollicitaties al gepland en de toezegging voor een baan kwam ook snel. Toen brak corona uit. De toezegging werd ingetrokken, de plannen om haar zoontje over te laten komen mislukten, omdat alle vluchten werden geannuleerd. De moed zakte Ellen in haar schoenen. Tot overmaat van ramp was haar inkomen zo strak gebudgetteerd dat ze moest rondkomen van €24,- per week!

Ithaka zette begeleiding om Ellen heen. Zorgde voor een netwerk, voor mentale support en praktische ondersteuning. Na een zware periode herpakte Ellen zich. Ze startte haar eigen bedrijfje in verzorgingsproducten en solliciteerde naar een leer-werk traject in de zorg.

Ellen werd aangenomen in de zorg en heeft nu een inkomen. Haar zoontje is met de eerst volgende mogelijkheid naar Nederland gekomen en Ellen kan haar rol als moeder weer op haar nemen.

Ellen heeft haar kans gepakt en haar plan gerealiseerd.
Dat is Ellen. Dat is Ithaka.

Leven met een glimlach in je ogen.

Scroll naar boven