Bevorderen van nieuwe Nederlanders in Zorg en Welzijn

Tijdens een bijeenkomst op 15 november, kwamen veertien zorg- en welzijnsorganisaties, UWV, COA, INAmsterdam en Eures, samen met het doel om de instroom van nieuwe Nederlanders in de zorg- en welzijnssector te vergroten. Sigra’s onderzoek, waaraan 34 organisaties deelnamen, toonde dat 75% van de organisaties actief de instroom van deze groep wil bevorderen, ondanks vraagstukken rond haalbaarheid, taalvaardigheid, instroom, begeleiding en meerwaarde van deze potentiële medewerkers. Ontdek hoe Ithaka Academie, Nova College en Amsterdam UMC deze uitdagingen succesvol aangaan.

Inzichten uit het onderzoek
Zorg- en welzijnsorganisaties willen graag innoveren en samenwerken. Ook is er een duidelijke vraag naar het uitwisselen van ervaringen en praktische richtlijnen. Bekijk de resultaten van het onderzoek:

Hoe start je als werkgever succesvol met de instroom van nieuwe Nederlanders?
Patrick Groenewegen (Ithaka Academie) besprak hoe zij werkgevers en kandidaten effectief matchen. Hij lichtte ook hun rol toe in het regionale Transitieproject Gehandicapten Zorg Noord-Holland Noord en Zaanstreek-Waterland.

Het hele artikel lezen? Lees verder op de website van Sigra.

Scroll naar boven