img-5
Directeur

Patrick Groenewegen

Ik geniet als ik mensen pretogen zie krijgen. Hebben ze dat niet, dan triggert het mij. Ik coach mensen het liefst in hun eigen habitat. Als dat het bos, strand, of een koffietent is dan gaan we daarnaar toe. Ik neem iedereen zijn eigen norm als uitgangspunt, en van daaruit ga ik faciliteren en vragen: Waar leef jij nu eigenlijk voor? Spinoza is hierin een groot voorbeeld voor mij. Hij deed wat absoluut niet kon in die tijd. Hij liep in de voorhoede, wilde laten zien dat het wel kan. Ook vond hij – net als ik – dat ‘alle vreemde vogels’ van de stad erbij horen. Of ze nu een zogenaamd vlekje hebben, overtollig zijn, pionieren of op een andere manier in het leven staan. Mijn missie is dat ze in hun kracht komen te staan – waardevrij. Of anders gezegd: weer pretogen hebben.”

“Ik geniet als ik mensen pretogen zie krijgen."

Expertise
Ik kan heel erg goed en lang luisteren, zonder enig oordeel. Dat maakt dat iemand zijn eigen verhaal vertelt. Hierdoor vindt hij gaandeweg ook meestal zijn eigen oplossing. Soms geholpen door een enkele vraag. Het scheelt dat ik geen gelijk hoef te hebben. Wat de ander aandraagt dat is wat het is, van daaruit kan dus ook een oplossing(srichting) komen. Ik geef nooit opdrachten mee, alleen suggesties. Als deze worden opgepakt dan is dat een eigen besluit. Opvallend is dat mensen mij vaak dingen vertellen die ze nooit eerder aan een ander vertelden.
Daarnaast kijk ik naar de mogelijkheden en de invloed die iemand wél heeft. Er is altijd ruimte om in actie te komen in het ‘mag-niet-en-kan-niet-veld’, al is het bij wijze van spreken op slechts één vierkante meter.

Ervaring
Coach sinds 2012.

Methodieken/werkwijzen
Lichaamswerk, vanuit de I Care methodiek
NLP
Huna-leer (Hawaii)
Kennis en inzichten uit de psychiatrie (ik ben 12 jaar werkzaam geweest als verpleegkundige, waarvan negen jaar in de GGZ)
Positieve gezondheid (Machteld Huber)

Kenmerken van mij begeleider
Coaching/begeleiding begint bij luisteren en vragen
Lichaam en geest vormen een geheel. Tijdens de coaching krijgt de taal van beiden de aandacht.
Ik ben in verbinding en leid je door middel van suggestie.

Recensies van mij als begeleider
“Ik ken veel coaches, maar jij weet mij in beweging te krijgen juist door mij niet te zeggen wat ik moet doen. Jij doet suggesties waardoor ik in staat ben om te kiezen.”
“Je hebt me begeleid als mens in alle kwetsbaarheid.“
“Jij weet er altijd weer een ander perspectief naast te zetten.”

Bijzonderheden
NOBCO-geregistreerd

Meer informatie
www.patrickgroenewegen.nl

Scroll naar boven