Over Ithaka

Ithaka is een Grieks eiland waar je misschien nog nooit van hebt gehoord. Toch kun je er onbewust wel veel mee hebben. Het is namelijk verbonden met de mythe van de Griekse held Odysseus, die na een reis van 10 jaar met vele ontberingen uit Troje terugkeert naar zijn huis… Ithaka. 

De Ithaka Academie is er voor mensen die op reis zijn om hun droom te verwezenlijken, hun Ithaka. En op die reis komen de kansen, bedreigingen, successen en moeilijkheden van het leven op hun pad.

Daarbij zijn wij de handen die ze bij hun reis steunen, richting geven en gidsen onderweg naar hun persoonlijke Ithaka, hun betekenisvolle bestemming. De Ithaka Academie is een plek om samen te leren en samen ieders Ithaka te ontdekken.

Ithaka is in 2016 opgericht. In eerste instantie richtten wij ons op jongeren op weg naar ondernemerschap. Dat hebben we vervolgens uitgebreid naar mensen die ondernemer wilden worden na een loopbaan bij een bedrijf. In de tussentijd groeide bij ons het besef dat er groepen in Nederland zijn die mee willen doen, maar extra moeite hebben om daarin te slagen. Ithaka gooide daarom het roer om en besloot zich vanaf 2019 op deze groepen te richten.

Concreet bestaat de Ithaka Academie uit een kernteam van Landry, Bertrand en Patrick. Daarnaast zijn meer dan 50 coaches, trainers en ondernemers gelieerd aan Ithaka. Juist ons grote netwerk stelt ons in staat om maatwerk te leveren op basis van de vraag van de deelnemers.

Tot slot werkt Ithaka ook samen met partijen bij specifieke doelgroepen, in het bijzonder met Droomstatus bij het programma voor statushouders.

Ithaka heeft onder andere gewerkt in opdracht van de ING, gemeente Amsterdam en Verpleegkundigen en Verzorgenden Nederland (V&VN) en heeft al voor tientallen mensen het verschil gemaakt.

Of zoals een deelnemer het zo treffend wist te stellen:

“Ithaka was voor mij een tsunami aan kwartjes die op hun plek vielen.”

Scroll naar boven