Raad van Advies

Michael Onyebuchi Eze

Michael is werkzaam als assistent professor filosofie aan de Universiteit van Leiden, en geassocieerde universiteit in Colorado. Recent heeft Michael zijn positie als assistent professor bij de faculteit Politicologie aan de Universiteit van Amsterdam afgerond.

Daarvoor  bekleedde Michael diverse academische posities. Zo was Michael:
– ’visiting scholar’ bij het centrum voor Afrikaanse Studies aan de Stanford University, onderzoeker bij het Martin Luther King Jr. Onderzoeks- en onderwijsinstituut.

– ‘Stiftung Mercator Foundation Research Fellow bij het Kultuswissenschaftliches Institut (Instituut voor geavanceerde studie in Humanisme) in Essen.

“Humanity is a gift, a quality we owe to one another!"

Michael studeerde Summa Cum Laude (PhD) af in Geschiedenis en Culturele Reflectie aan de Universtität Witten-Herdecke, Duitsland in 2008 en kreeg hij een PhD in Politieke en Internationale Studies aan de Universiteit van Cambridge.

Geïnspireerd door de Afrikaanse Ubuntu filosofie pleit Michael voor een nieuwe vorm van socio-politiek, cultureel en burgerlijk engagement. Ubuntu beschouwt diversiteit immers als een bron van welvaart.
Voor de KRO-NCRV heeft hij in 2019 een programma opgenomen waarin hij met jongeren in gesprek ging over ‘anders zijn’ en hoe dat vanuit de Ubuntu filosofie juist als waardevol wordt gezien.

Michael Onyebuchi Eze over Ithaka: ‘There is no negotiation for what I have termed subjective equality! Humanity is a gift, a quality we owe to one another! –  Ithaka maakt dit door haar programma mogelijk!

Scroll naar boven