Raad van Advies

Hilgen Smit

Hilgen, woonachtig in Oegstgeest, startte in 1978 de opleiding tot verpleegkundige in de psychiatrie. Na diverse opleidingen en werk in zorg en bestuurlijke functies, werd zij in 2007 een van de eerste verpleegkundig specialisten GGZ in Nederland.

Het beroep verpleegkundig specialist ligt haar na aan het hart. Enerzijds op hoog niveau met passie en visie zorg leveren aan patiënten, anderzijds de drive en inzet voor optimale beroepsontwikkeling binnen de verpleegkunde en het verbeteren van GGZ zorg en samenwerking met partners in de regio.

“Ik geloof dat iedereen de kans moet krijgen om mee te doen."

Bestuurlijk is Hilgen voorzitter van de begeleidingscommissie Strategie & Positionering voor Verpleegkundig Specialisten, was ze lid van het bestuur van de afdeling Verpleegkundig Specialisten bij V&VN en plaatsvervangend lid van het College Specialismen Verpleegkunde.

Ook was zij lid van de stichting Fund for Excellence bij het Koninklijk Conservatorium en is lid geweest van de commissie zorg bij het CDA voor het schrijven aan het verkiezingsprogramma.

Hilgen is missie gedreven, deskundig en een kundig netwerker.

Hilgen over Ithaka: “Ik geloof dat iedereen de kans moet krijgen om mee te doen. Sommige mensen hebben net iets extra nodig om hun weg te vinden. Net wat extra kennis, net wat extra support of net een meer uitdrukkelijke introductie in het netwerk. Dat spreekt me aan en daar zet ik me graag voor in.”

Meer informatie:
Linkedin

Scroll naar boven